Editörden

Editörden

  • Halis Dokgöz

The Bulletin of Legal Medicine 2024;29(1):0-0

Değerli Adli Bilimciler,

Adli Tıp Bülteni’nin 2024 yılı ilk sayısında adli bilimler alanından farklı disiplinlerinden 12 makaleyi sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dergimize son dönemde özellikle araştırma makalelerinin yoğunluğu dikkat çekiyor.

Dergimizin bu sayısında da yazarlarımıza ve danışmalarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Dergimize gelen makale sayısında özellikle farklı disiplinlerden gelen yoğun artış ile birlikte adli tıp ve adli bilimler alanının bilimsel platformu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Özellikle yazarlarımızdan makalelerini dergimize göndermeden önce yazım kılavuzunu gözden geçirmelerini ve kaynak kullanımında güncel literatürlere yer vermelerini ve evrensel bilimsel terminolojiyi referans lamlarını rica ediyoruz. Özetlerin araştırma makalelerinde yapılandırılmış olmasına özellikle dikkat çekiyoruz. Böylece veri tabanlarınca taranıp ciddi indekslerde yer almamız ve hem kişisel olarak araştırmacılarımızın hem de dergimizin impact faktörünün yükseltilmesi de söz konusu olabilecektir.

Bilimselliğin geleceğin adli bilimlerini inşa etmede tek gerçek olduğu bilinciyle dergimizin bilimsel niteliğini hep birlikte daha da yükseklere taşımak, Adli Tıp ve Adli Bilimler alanında en güncel çalışmaların paylaşıldığı ortak bir platform olmaya devam etmesi dileğiyle…

Prof. Dr. Halis Dokgöz

Editör