Editörden

Editörden

  • Halis Dokgöz

The Bulletin of Legal Medicine 2019;24(2):0-0

Değerli Adli Bilimciler,

Adli Tıp Bülteni'nin yeni sayısıyla karşınızdayız. Dergimizin ülkemizde Tübitak Ulakbim TR ve DOAJ (Directory of Open Access Journals) tarafından dizinlenen tek adli bilimler dergisi olması ve adli bilimler alanının bilimsel patformuna dönüşmesi yeni hedefleri de zorunlu kılmaktadır.

Dergimizin yeni sayısında da adli bilimler alanından farklı disiplinlerden çalışmaları sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sayıda sudan çıkarılmış cesetlerde diatom incelemeleri, profesyonel araç sürücülerinde sürücü davranışları ve becerileri ile alkol, madde ve ilaç kullanımının değerlendirilmesi, E-Zorbalık Ölçeği ve E-Mağduriyet Ölçeği çalışması, Türkiye denetimli serbestlik sistemindeki bireylerde intihar riski, biyocoğrafık soy tahmini, madde ile kolaylaştırılmış cinsel saldırılar ve fail tipolojisi gibi adli bilimler alanından ilginç ve güncel araştırmaları paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Dergimizin adli bilimler alanının bilimsel platformu olma özelliğini koruyarak daha da geniş bir alana yaymak istiyoruz.

Bu arada adli tıp ve adli bilimler alanında ülkemizden 52 bilim insanının katkılarıyla, 2 yıl gibi bir sürede, ekleriyle birlikte 39 bölümden oluşan textbook; "Adli Tıp & Adli Bilimler’ kitabını sizlerle paylaşmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.

Bilimselliğin geleceğin adli bilimlerini inşa etmede tek gerçek olduğu bilinciyle dergimizin bilimsel niteliğini hep birlikte daha da yükseklere taşımak, Adli Tıp ve Adli Bilimler alanında en güncel çalışmaların paylaşıldığı ortak bir platform olmaya devam etmesi dileğiyle...

Prof. Dr. Halis Dokgöz
Editör