Editörden

Editörden

  • Halis Dokgöz

The Bulletin of Legal Medicine 2015;20(3):0-0

Değerli adli bilimciler,

Adli Tıp Bülteni’nin 2015 yılı 3.sayısı ile karşınızdayız. 2015 yılı itibariyle dergimizin son sayısını da zamanında çıkarmış bulunuyoruz.

Adli Tıp Bülteni’nde yalnızca ülkemizden değil yurt dışından da değerlendirilmek üzere makalelerin dergimize ulaştığını büyük bir keyifle sizlerle paylaşmak isterim. Dergimize gelen İngilizce makalelerin uluslar arası danışma kurulumuz tarafından değerlendirilmesi ise diğer kıvanç kaynağımız. Kısa sürede uluslararası indekslerce taranan uluslararası dergi niteliğine kavuşan Adli Tıp Bülteni, her makaleye DOI (Digital Object Identifier) numarası vererek internet üzerinde yayınlanan içeriğe kolay erişimi sağlayan benzersiz numaralandırma ve erişim sistemini de devreye sokmuş bulunmaktadır. Ayrıca bilimsel çalışmaların en önemli sorunlarından biri olan “intihal” konusu ile ilgili artık makaleler hakeme gönderilmeden önce CrossCheck intihal tarama sisteminden geçirilmektedir. Bunun hem yazarlar hem de hakemler için önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz.

Adli Tıp Bülteni yayınlanmaya başladığı 1996 yılından itibaren arlaıksız tüm sayılarının tıpkı basım pdf dosyaları internet sitemizde ücretsiz olarak erişime açıktır. 2015 yılından itibaren dergimizin kapağından sayfa tasarımına kadar bir değişime gittik. Açıkçası gelenekselleşmiş bir yapıda değişim bizi ürküttü ve korkuttu. Ancak gelen eleştirilerin olumlu olması çalışma azmimizi daha da artırmış bulunuyor.

Değerli adli bilimciler, dergimize olan katkı ve katılımlarınızın hız kesmemesini diliyoruz. Dergimizde sadece makalelerin yayınlanması değil aynı zamanda editöre mektup olarak çeşitli konularda yorum ve kritik yazılarının gelmesi de buranın bilimsel bir platform olmasına katkı yaptığının altını çizmek isterim.

Daha almamız gereken çok yol var ve sizlerin destek ve katkılarına daha çok gereksinimimiz var. Daha nitelikli dergilerde buluşmak dileğiyle…
Saygılarımızla…

Prof. Dr. Halis Dokgöz