Editörden

Editörden

  • Halis Dokgöz

The Bulletin of Legal Medicine 2016;21(1):0-0

Değerli Adli Bilimciler;

Öncelikle son zamanlarda giderek artan terör olaylarını kimden ve nereden gelirse gelsin kınadığımızı belirtmek isterim. Travma ve ölüm başta olmak üzere adli bilimlerin oldukça stresli alanlarında çalışanlar olarak bir bilim insanının gerektirdiği hem öznel hem de nesnel duyarlılıkla ve doğayla olan ilişkilerimizi de kapsayan bir yaklaşımla hareket etmek zorunluluğuyla karşı karşıyayız.

Adli Tıp Bülteni, sadece ulusal değil uluslar arası bilimsel bir platform olma yolunda hızla gelişiyor, bunda sîzlerin katkıları da son derece değerlidir. Ziyaretçi istatistikleri üzerinden dergimizin sitesini irdelediğimizde; dünyanın hemen hemen her ülkesinden ziyaretçilerimiz olduğunu ve özgür bilim felsefesiyle ücretsiz paylaştığımız “PDF” formatında makalelere erişimi mutlulukla görüyoruz. Dergimizin impact faktörünün daha da yukarılara çekilebilmesi için dergimizde çıkan makaleleri referans olarak gösterirken mümkünse “DOI” numaralarını da eklemenizi rica ediyoruz.

Dergimizin ulusal ve uluslararası pek çok veri tabanınca indekslendiğini, beraberinde bize gelen makalelerin nitelik ve niceliğindeki artışı da sevinçle duyururuz. Zamamnda yayınlanan bilimsel bir dergi olarak sîzlerden özellikle araştırma makalelerinizle daha çok destek, katkı ve katılım bekliyoruz.

Bilimselliğin geleceğin adli bilimlerini inşa etmede tek gerçek olduğu bilinciyle dergimizin niteliğini hep birlikte daha da yükseklere taşımak dileğiyle...

Prof. Dr. Halis Dokgöz
Editör