Editörden

Editörden

  • Halis Dokgöz

The Bulletin of Legal Medicine 2015;20(2):0-0

Değerli adli bilimciler,

Adli Tıp Bülteni’nin 2015 yılı 2.sayısı ile karşınızdayız. Adli Tıp Uzmanları Derneği’nin artık her yıl yapmaya başladığı bilimsel kongrelerinden XII. Adli Bilimler Kongresi’ne dergimizin 2.sayısını da yetiştirmenin mutluluk ve kıvancını yaşıyoruz.

Adli bilimler alanında yapılan bilimsel etkinlik ve çalışmaların gittikçe artmasının doğal sonucu olarak dergimize gelen makalelerin nicelik ve niteliğinde de bir artış söz konusu olmaktadır. Yalnızca ülkemizden değil yurt dışından da değerlendirilmek üzere makalelerin dergimize ulaşması kuşkusuz yaptığımız işin evrenselliğini daha da ön plana çıkarmaktadır. Bu sayımızda 4 farklı ülkeden bilimsel çalışmaları sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Kısa sürede uluslararası indekslerce taranan uluslararası dergi niteliğine kavuşan Adli Tıp Bülteni, her makaleye DOI (Digital Object Identifier) numarası vererek internet üzerinde yayınlanan içeriğe kolay erişimi sağlayan benzersiz numaralandırma ve erişim sistemini de devreye sokmuş bulunmaktadır.

Adli Tıp Bülteni 2015 sayıları ile birlikte özgür bilim felsefesiyle makalelerini internet ortamından ücretsiz erişime sunmaya devam ediyor. Değişen kapak ve sayfa tasarımımızı beğendiğinizi umuyoruz.
Dergimize olan katkı ve katılımlarınızın devamını diliyoruz. Dergimizde yayınlanan makalelere ilişkin yorum ve eleştirilerinizi editöre mektup olarak da paylaşabileceğinizi anımsatmak isterim. Daha nitelikli dergilerde buluşmak dileğiyle...

Saygılarımızla...
Prof. Dr. Halis Dokgöz
Editör