Editörden

Editörden

  • Halis Dokgöz

The Bulletin of Legal Medicine 2014;19(1):0-0

Değerli adli bilimciler,

Adli Tıp Bülteni, internet ortamında kendi sitesinde açık dergi sistemi "Open Journal System" ve çift kör hakem sistemi ile hızlı ve dinamik bir şekilde siz değerli adli bilimler alanında çalışan bilim insanlarının yoğun katkı ve katılımı ile yoluna devam ediyor. Sitemizde 1996 yılından beri yayınlanan tüm makalelerin tıpkı basım pdf lerine ücretsiz ulaşılabilmektedir. Günceli yakalayan dergimizin 2014 yılı sayılarında daha fazla makale yayınlamaya başladık.

Alanında uzman davetli yazarlarımızın da güncel derleme literatür çalışmalarını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayımızda Salzburg Üniversitesi, Paracelsus Üniversitesi ve Viyana Üniversitesi'nden meslektaşlarımız Jan CEMPER-KIESSLICH, Mark R. Me COY ve Fabian KANZ'm dergimiz için kaleme aldıkları ‘‘Antik DNA ve adli tip, karşılıklı faydaları: sanal bir antik DNA çalışması ile ilgili pratik örnekleme ve laboratuvar kılavuzu” başlıklı derleme çalışmasını ilgiyle okuyacağınızı ve arşivleyeceğinizi düşünüyoruz.

Dergimizin zamanında yayınlanmaya başlaması ile birlikte başvurduğumuz ulusal ve uluslararası veri tabanlarmca indekslenmeye başlamasını da sevindirici bir haber olarak sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Adli Tıp Bülteni'ne yazar ve hakem olarak yaz tatilinde bile yoğun katkı ve ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz, ilginizin eksilmeden daha fazla katkı ve katılımınızı bekliyoruz...
Saygılarımla...

Prof. Halis Dokgöz, MD


Dear forensic scientists,

The Bulletin of Legal Medicine, with your intensive contribution and participation, successively continuous to its scientific journey in a rapid and dynamic manner via its "Open Journal System", double blinded review system. PDF version of all articles published in The Bulletin of Legal Medicine since 1996 are available for free in the journals website. The Bulletin of Legal Medicine will be published with more articles starting from 2014 issues.

We are happy to share actual literature reviews by highly qualified invited professionals in the field. In this issue, we are happy to publish and share a precious article entitled “Ancient DNAand Forensics, Mutual Benefits: A Practical Sampling and Laboratory Guide through a Virtual Ancient DNA Study” by our colleagues Jan CEMPER-KJESSLICH, Mark R. Me COY and Fabian KANZ from Salzburg, Paracelsus, and Vienna Universities.

The editorial Office is also happy to announce that the journal is being indexed by increasing number of national and international indexes with its timely and regular publication.

We gladly appreciate your intensive interest and contribution, as authors and reviewers, even in summer time. We are looking forward for your increased contribution and participation.

Sincerely...

Prof.Dr. Halis Dokgöz