Editörden

Editörden

  • Nadir ARICAN

The Bulletin of Legal Medicine 2011;16(1):0-0

Değerli Okuyucular,

Bu cilt ile Adli Tıp Bülteni yayın hayatının onbeş yılını geride bırakmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Adli Tıp Uzmanları Demeği bilimsel yayın organı olan Adli Tıp Bülteni, 1996 yılından bu yana zaman zaman gecikmeler de olsa kesintisiz yayın hayatını sürdürmektedir. Başarıda siz değerli bilim insanlarının ürettiklerinin yanısıra, yayın hayatına başladığı andan günümüze dek görev alan tüm editör ve editör yardımcıları ile yayın kurulunun özenli çalışmalarının katkısı söz konudur. Bu süreçte danışma kumlunda bizlere destek veren öğretim üyelerinin, makalelerin değerlendirilmesinde gösterdikleri özen ile de yayın kalitesinin yükseltilmesinde önemli katkıları olduğunu vurgulamak isterim. Bu bağlamda tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.

Adli Tıp Bülteni, alanındaki üretilen çalışmaları danışmanların katkıları ile ulusal yayın hayatına kazandırmakta, ancak bilimsel dergi yayımcılığındaki sorunlar nedeni ile gecikmeleri de beraberinde yaşamaktadır. Bu dönemde, yaşanan aksaklıkları azaltmak amacı ile makale değerlendirme sisteminde süreci hızlandırmak adına yapılan “online makale takip sistemi” kullanıcılara sunulmuştur. Online takip sisteminin, yeni yayın kurulumuz tarafından geliştirilmesi, sürecin daha da hızlanmasına katkıda bulunacaktır.

Adli bilimler alanında yenilikleri paylaşmanın ve alanın gelişimine katkıda bulunmanın önemli aracı olan Derneğimiz bilimsel yayın organı olan Adli Tıp Bülteni'ne olan desteğinizin daha da güçlü biçimde devam etmesi dileğiyle, önümüzdeki dönemde görev alacak editör ve yayın kurulu üyelerine başarılar dilerim.

Saygılarımla,

Editör Dr. Nadir ARICAN