Editörden

Editörden

  • Şebnem Korur Fincancı

The Bulletin of Legal Medicine 2001;6(1):0-0

Değerli Meslektaşlarım,

Bilimsel dergi yayınlamak, o derginin hangi sıklıkta, nasıl kullanıldığı sorusunu gündeme getirmektedir. Adli Tıp Bülteni yayınlanırken de, ister istemez bu derginin ulaştığı tüm meslektaşlarımızda uyandırdığı, uyandırabildiği ilgiyi merak etmekteyiz.

Bilimsel bilginin paylaşımında, hiç kuşkusuz en önemli araçlardan birisi düzenli yayınlanan bilimsel dergilerdir. Paylaşıldıkça çoğalan, çoğaldıkça değişen bilimsel bilginin dinamik özelliği bilim insanlarını bu paylaşımın gerçekleştirilebileceği önemli bir ortam olarak bilimsel dergilere yönlendirse de, bu yönelişte önemli bir unsur, o dergide yayınlanan araştırmaların uyandıracağı merak olacaktır.

Meraksız bir bilim ortamı olması beklenemez. Yir- mibirinci yüzyıla adım attığımız bu ilk dergimizde, yeni bir yüzyıla yakışır bilimsel ortamları geliştirecek çalışmalarla ilginizi çekmeyi umut ediyoruz.

Bilimin bize mutlak bir gerçeklik sunmadığını biliyoruz. Ancak, gerçekliğin ne olduğuna ilişkin, günümüzde üzerinde büyük oranda mutabakata varılmış görüşleri dergimizde hep birlikte paylaşmak bilimsel bilginin çoğalmasına küçük de olsa bir katkı sunmaktadır. Bu dergide bilimsel değerlendirme ve eleştiri ortamına sunulan çalışmaların çoğalması adli tıp uygulamalarının da gelişmesine önemli bir katkı sunacaktır.

Şebnem Korur Fincancı