Editörden

Editörden

  • Serpil Salaçin

The Bulletin of Legal Medicine 1997;2(2):0-0

Adli Tıp Bülteni, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu) tarafından Türk Tıp Dizinine alınmıştır. Bir yılı yeni aşan danışmanlı süreli yayınımızın bu başarısını sizlerle paylaşmaktan kıvançlıyız. Adli Tıp Bülteni’ni çıkarmaya karar verdiğimizde ulaşmak istediğimiz ilk hedefi yakaladık. Ancak bu niteliğini kaybetmeden aynı canlılık ve değerde yayın yaşamını sürdürebilmesi ve uluslararası dizinlere kabulü için çabalarımızı yoğunlaştırmamız gerektiğine inanıyoruz.

Adli Tıp Bıilteni’nde, bu sayıdan itibaren daha önceki içeriğine ilaveten “Dosya” adı altında bir bölüm yer alacaktır. Bu bölümde yer almasını istediğiniz konu başlığı önerilerinizi bekliyoruz. Önerilen konularda davetli yazarlarca kaleme alınmış yazıların yanışını aynı konuda sîzlerin deneyim ve bilgi birikimlerinizi bizlerle paylaşmanızı diliyoruz. Bu sayımızda “Dosya” bölümünde ATUD’un TTB işbirliği ile yürüttüğü Avrupa Konseyi destekli “Pratisyen Hekimlerin Adli Tıp Eğitimi” konulu proje ile ilgili çalışma raporunu ve “Adli Tıp Meslekte Yeterlil'k Kurulu Oluşumu” çalışma toplantısında tartışılarak ortaklaştırılan önerileri bulacaksınız. 1997’nin son sayısında ise “Haklar” başlığında davetli yazarlarca kaleme alınmış yazılar yer alacak.

Değerli meslekdaşlarımız, yayın kumlumuzda daha önceden görev alan ve ayrılan meslekdaşlarımıza katkıları nedeni ile teşekkür ederiz. Bu sayımızdan itibaren yayın kurulumuzda yeni yer alan arkadaşlarımızın özveri ile ekip içi gönüllü çalışma ilkeleri doğrultusunda çalışacaklarına inanıyor, aramıza hoş- geldiniz diyoruz.

Bültenimizin editörler ve yayın kurulu olarak hazırladığımız basım takvime koşut çıkamamasının nedenlerini sizlerle bu satırlarda paylaşarak katkılarınızı bekliyoruz.

Bildiğiniz gibi daha önce ATUD’a ait posta kutusunun ortak kullanılmasının yararlı olacağı düşünülerek yazışma adresi olarak bu posta kutusu kullanmakta idi. Ancak iletişim hızının aksaması ve zaman zaman istenmeyen kesintilerin yaşanması nedeni ile yazışma adresimizi değiştirdik. Bundan böyle göndereceğiniz yazılarınızı lütfen yeni adresimize yollayınız.

Yeni yazışma adresimiz: Doç.Dr. Şevki Sözen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı 34390 Çapa İstanbul Danışma kurullarımızda çalışmayı kabul eden bazı değerli meslekdaşlarımız yoğun iş tempoları nedeni ile olsa gerek, değerlendirme raporlarını geciktirmektedir. Bu gecikmeleri en aza indirebilmek için değerlendirme süresine bir sınır koymaya karar verdik. Değerlendirme formalarında da bunu belirttik. Bu süre içinde değerlendirme raporları elimize geçmediğinde üçüncü bir danışmana başvurmaya karar verdik.

Danışman değerlendirme raporlarında önerilen düzeltmeleri bazı yazar meslekdaşlarımız da bize iletmekte gecikmektedir. Birden fazla düzeltme önerisi olan yazıların kabul ve basım aşamaları da doğal olarak gecikmektedir. Bu gecikmeleri önlemek üzere yazarların düzeltme sürelerini de sınırlamaya karar verdik. Hazırladığımız yeni düzeltme formlarında bu belirtilmiştir. Bu. konulara özen gösterilmesi çalışmalarınızın zaman kaybetmeden meslekdaşlarımız tarafından paylaşılmasına olanak sağlayacaktır.

Serpil Salaçin Editör