Bir Olgu Nedeniyle Ani Bebek Ölümü Sendromu - İnanıcı, Mehmet Akif and Yorulmaz, Coşkun and Cantürk, Nergis (Adli Tıp Bülteni, 2001)
Bu çalışmada, 3 aylık bir bebeğin ani beklenmeyen ölümü ile sonuçlanan bir olgu sunulmaktadır. Ani Bebek ölümü Sendromu (ABOS), temel olarak 1 yaş altı herhangi bir bebeğin ani ve açıklanamayan ölümü olarak tanımlanmakta olup, ülkemizde yapılan çalışmalarda karşımıza olgu sunumları şeklinde çıkmaktadır. Gelişmiş ülkelerde post neonatal bebek ölümlerinin en sık nedenlerinden biri olan ABOS’na, ülkemizde yeterli olay yeri incelemesi yapılmaması ve bu tip bebek otopsilerine standart bir yaklaşımın olmaması nedeniyle ABOS tanısı konulamamaktadır. Anahtar sözcükler: Ani bebek ölümü sendromu, çocuk ölümleri, otopsi