Beyin Beyincik ve Beyin Sapında Primer Nokardia Enfeksiyonu Bir Olgu Sunumu - Akyıldız, Elif Ülker; Öz, Büge; Pakiş, Işıl (Adli Tıp Bülteni, 2002)
Nokardia sıklıkla akciğeri tutan aerobik, gram pozitif ,filamentöz bir mikroorganizmadır. Santral sinir sisteminde görülen nokardia enfeksiyonu genellikle akciğerdeki primer lezyondan kan yolu ile gelir. Primer serebral nokardia enfeksiyonu ise çok nadirdir. Vakamızda ekstrakranial enfeksiyon odağı olmaksızın primer santral sinir sistemi tutulumu ile giden nokardia enfeksiyonu mevcuttur. Anahtar kelimeler: Nokardia , enfeksiyon, santral sinir sistemi