Elektrik Akımı ile İntihar Olgu Sunumu - Fedakar, Recep; Türkmen, Nursel; Eren, Bülent; Akan, Okan; Saka, Esra (Adli Tıp Bülteni, 2004)
Elektrik akımına bağlı ölümler ile ilgili her geçen gün çok sayıda yeni verinin elde edilmesinin yanında, özellikle farklı düzenekler kurarak elektrik akımı ile intihar eden olguların üzerinde önemle durulmaktadır. Olgumuz kendi ev ortamında özel düzenek kurarak elektrik akımı ile intihar eden psikiyatrik hastalık öyküsü alman ve daha önce de başarısız intihar girişiminde bulunmuş 58 yaşında bir erkektir. Olay yerinde ayak bilekleri ve sol el bileğine sıyrılmış bakır elektrik kablosunun bağlanmış olduğu ve intihar mektupları bulunduğu görülmüştür. Dış muayenesinde elektrik yanığına ait lezyonlar, iç muayenede nonspesifik değişiklikler, mikroskobik incelemede deride cpidcrmisıc ayrışma, keratinosit nükleuslarda uzama ve bir tarafa yönlenme, dermişte nekroz ve hiperemi gibi elektrik akımının meydana getirdiği değişiklikler izlendi. Vücudunda herhangi bir toksik madde tespit edilmedi. Ölümün vücuttan elektrik akımı geçmesi sonucu meydana geldiği rapor edildi. Olgumuz elektrik akımına bağlı intiharların medikolegal özellikleri açısından değerlendirerek tartışılmıştır. Anahtar Kelimeler: Elektrik, intihar, ölüm, olay yeri, otopsi.