Amerikan Hekimler Birliği (AMA) Kalıcı Özürlülüğün Değerlendirmesi Kılavuzu - Bilgin, Nursel Gamsız (Adli Tıp Bülteni, 2019)
Ülkemizde bilimsel kriterlere göre hazırlanmış, takdire yer bırakmayacak şekilde hesaplamaya izin verecek tek bir kılavuzun kullanılması zorunluluk haline gelmiştir. Ülkemizdeki mevcut sıkıntıları ortadan kaldıracağını düşündüğümüz Amerikan Tıp Akademisinin hazırladığı ABD ve Avrupa’da kullanılan Özürlülük değerlendirmesi kılavuzu hakkında bilgi vermek amacıyla bu derleme hazırlanmıştır.