Muğla İlinde Adli Tıp Polikliniğine Başvuran İntihar Girişimi Olgularının Değerlendirilmesi - Kıymet, Muazzez Elçin; Ünüvar Göçeoğlu, Ümit; Yürürdurmaz, Betül; Balcı, Yasemin (Adli Tıp Bülteni, 2020)
Amaç: İntiharlar ve intihar girişimleri Türkiye ve dünyada önde gelen mortalite ve morbidite nedenlerinden biridir. Çalışmada … Üniversitesi Eğitim/Araştırma Hastanesi Adli Tıp Polikliniğinde intihar girişimi nedeniyle adli rapor düzenlenen olguların değerlendirilmesiyle; sosyodemografik özelliklerin, kullanılan yöntemlerin, bölgesel özelliklerin ortaya konması ve koruyucu önlemler açısından öneriler geliştirmek amaçlanmıştır.Gereç ve Yöntem: 01.06.2014-31.12.2018 tarihleri arasında Adli Tıp Polikliniğinde intihar girişimi nedenli başvuruların raporları retrospektif değerlendirilerek, verilerin istatistik analizleri yapılmıştır. Bulgular: Olguların 405’i(%5.3) intihar girişiminde bulunmuştu. 263’ü(%64.9) kadın, 142’si(%35.1) erkekti, yaş ortalaması 27.7 yıl(SD:11.1), aralık 12-76 yıldı.Olguların %11.8’i (n:48) 18 yaş altında, %84.9’u(n:344) 40 yaşın altındaydı. Olguların çoğunluğu 20-29 yaş aralığında olup, 19 yaş ve altında kadınlar, 30-39 yaş aralığında erkeklerin sayısı daha fazlaydı (p
Keywords: intihar girişimi; intihar yöntemi; adli tıp; adli rapor