COVID-19 Pandemisi ve Alıkonulanlar - Can, İsmail Özgür; Davas, Hediye Aslı; Biçer, Ümit (Adli Tıp Bülteni, 2020)
Dünyada yaklaşık 11 milyon civarında kişinin hapishanelerde alıkonulduğu düşünüldüğünde, COVID 19 pandemisinin etkileri yönünden riskin ağırlığı dikkat çekmektedir. Bu derlemede alıkonulanların sağlık kontrolü muayenelerinde COVID-19 pandemisi nedeniyle yaşanan sorunlar, tutuklu ve hükümlülerin durumları ele alınarak tartışılmış, çözüm önerileri geliştirilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca bu konuda Türk Tabipleri Birliği’nin ortaya koyduğu öneri ve etik yaklaşım önerileri de sunulacaktır.
Keywords: alıkonulan; COVID-19; tutuklu ve hükümlü; etik