Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Olgularında Postmortem İncelemelerde Enfeksiyondan Korunma - Keten, Alper; Tümer, Ali Rıza; Odabaşı, Aysun Balseven; Keten, Derya (Adli Tıp Bülteni, 2008)
Posmortem incelemeler uygun koşullarda yapılmadığı takdirde adli tıp çalışanları ve çevre için tehlikeli sonuçlar doğurması açısından önem taşımaktadır. Ülkemizde de son yıllarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ve bu hastalık nedeniyle meydana gelen ölüm sıklığı giderek artmaktadır. Çalışmamızda viral bulaşma riski yüksek olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi olgularına yapılan postmortem adli tıbbi incelemelerde dikkat edilmesi gereken hususlara vurgu yapılmıştır.Anahtar kelimeler: Otopsi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, korunma
Keywords: otopsi; kırım kongo kanamalı ateşi; korunma