Editörden

Editörden

  • Halis Dokgöz

The Bulletin of Legal Medicine 2016;21(2):0-0

Değerli Adli Bilimciler, 

Adli Tıp Bülteni’nin 2016 yılı ikinci sayısıyla karşınızdayız. Yaşadığımız olağanüstü bir dönemde karşı karşıya kaldığımız darbe girişimine karşı demokratik, sosyal, laik, hukuk devletine ve Cumhuriyetimize bağlılığımızı daha yüksek sesle dile getirmemiz gerekiyor.

Bodrum’da en geniş katılımla gerçekleşen 13. Adli Bilimler Kongresi kapsamında dergimizin önceki editörlerine, hakem olarak en fazla katkı sunan değerli hocalarımıza ve dergi editöryal kuruluna derneğimiz tarafından teşekkür plaketleri verilmiştir; onurlandık, gururlandık ve mutlu olduk.

Adli Tıp Bülteninin hem basılı hem de elektronik ortamda ücretsiz olarak paylaşımına devam ediyoruz. Dergi için makale aradığımız günler geride kaldı; şimdi gerek nitelik gerekse nicelik olarak daha doyurucu içerikte makaleleri sırayla yayınlayabildiğimiz günlerin mutluluğunu yaşıyoruz. Dergimize makale gönderirken sizlerden özellikle yazım kurallarına dikkat etmenizi, yayın hakkı devir sözleşmesini imzalamanızı ve kaynaklar kısmında yer alan kaynakların DOI numaralarını da eklemenizi özellikle rica ediyoruz. Zamanında yayınlanan bilimsel bir dergi niteliğini kaybetmemesi için sizlerden özellikle araştırma makalelerinizle daha çok destek, katkı ve katılım bekliyoruz.

Çift kör hakem sistemi ve daha hızlı ve kolay erişilebilir internet sitemizle uluslararası delgilerin sahip olduğu pek çok özelliği barındıran dergimizin önemli veri tabanları olan PubMed ve SCI-Expanded için de girişimlere başladığımızı da vurgulamak isteriz.

Bilimselliğin geleceğin adli bilimlerini inşa etmede tek gerçek olduğu bilinciyle dergimizin bilimsel niteliğini hep birlikte daha da yükseklere taşımak dileğiyle...

Prof. Dr. Halis Dokgöz
Editör